Právě je 14 lis 2018, 07:39

Google


Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Formátovanie USB 
Autor Zpráva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 19 říj 2007, 20:17
Příspěvky: 214
Odpovědět s citací
Příspěvek Formátovanie USB
Odporúčam USB disk formátovať v PC a nastaviť formát na FAT32. Showbox ho naformátuje len na FAT16, s tým sú ale občas problémy (oi. je pomalší).

_________________
Showbox S-300, motor SG 2100


24 črc 2008, 18:17
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 21 úno 2008, 13:07
Příspěvky: 77
Bydliště: TN-kraj, IL okres
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Tak ja som svoj USB disk formátoval v Showboxe a po kontrole v PC mi ukazuje system suborov FAT 32

_________________
OPENBOX X 810,Showbox S700 PVR Combo Platinium, H-H motor DiSEqC DM-2100, FTE 85 offset, LNB Golden Interstar GI202 Twin


01 říj 2008, 10:05
Profil ICQ
Nováček
Nováček

Registrován: 09 říj 2008, 21:47
Příspěvky: 2
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
čaute, ja mám taký problém, že chcem aktualizovať nové kľúče a po zasunutí USB kľúča mi vypíše, že disk nie je naformátovaný a nedá sa z neho aktualizovať. USB som aj v počítači znova naformátoval na FAT32, nahral som naň nové kľúče a stále mi vypisuje, že nieje naformátovaný.
Díky za radu.


25 pro 2008, 10:39
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 21 lis 2008, 19:13
Příspěvky: 2
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Mě pomohlo ho naformátovat v PC jen na FAT (16). Pak mi ho přijímač už vzal.


25 pro 2008, 10:52
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 09 říj 2008, 21:47
Příspěvky: 2
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
problém vyriešený, po vsunutí kľuča do USB som prijímač vypol so zadným vypínačom a znova zapol, kľúč mi potom už načítalo :thanx:


25 pro 2008, 11:03
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2008, 19:01
Příspěvky: 295
Bydliště: 49,1°E/18,2°N
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
mirko101 píše:
problém vyriešený, po vsunutí kľuča do USB som prijímač vypol so zadným vypínačom a znova zapol, kľúč mi potom už načítalo :thanx:

kto neskusi nič nevyrieši
PS: príjemné pozeranie

_________________
Openbox X-810, motor SG-2100a, TV Panasonic Viera TX-P50C3E :74:


25 pro 2008, 11:10
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2007, 21:56
Příspěvky: 70
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Pri probléme z CORSAIR VOYAGER 8GB mi výrobca odporučil naformátovať v tom to programe SDFormatter V2.0 od Panasonic a rýchlosť sa zvýšila prikladám aj program na test rýchlosti :87:

pred formátovaním
Příloha:
Corsair_Flash_Voyage.jpg
po formátovaním
Příloha:
Corsair_Flash_Voyage01.05.2009.jpg


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
HD-BOX FS-9200
Obrázek
AzBox HD-Elite


11 kvě 2009, 18:39
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 07 zář 2008, 17:16
Příspěvky: 19
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Ja mam WD 500 GB vo formáte NTFS a ak ho naformátujem cez showbox zostane mi zachvaný 500 GB alebo iná velkosť?


25 říj 2009, 14:52
Profil
Profík
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20 říj 2007, 08:39
Příspěvky: 1252
Bydliště: Orlová-,Moravskoslezký/Javorník,Jesenicko
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
1berto píše:
Ja mam WD 500 GB vo formáte NTFS a ak ho naformátujem cez showbox zostane mi zachvaný 500 GB alebo iná velkosť?

Celková velikost se většinou změní a zmenší a je jedno zda to je v NTFS a nebo ve FAT ,FAT 32....ale velikost zůstane stejná .

_________________
Pro příjem placené televize si pořiďte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná!
AZ Box Elite-Showbox S-700,CsLink,SkyLink,SG 2100,60 parabola
.


25 říj 2009, 20:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
1berto píše:
Ja mam WD 500 GB vo formáte NTFS a ak ho naformátujem cez showbox zostane mi zachvaný 500 GB alebo iná velkosť?

Tu mas program na formatovanie WD diskov na format fat32 v PC, tymto programom Ti ho spravi ako od vyroby a hlavne rychlo, len podotykam, ze na inych HDD nefunguje :89:
stahujte tu :93:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


25 říj 2009, 20:17
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2008, 23:23
Příspěvky: 3
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Ados píše:
1berto píše:
Ja mam WD 500 GB vo formáte NTFS a ak ho naformátujem cez showbox zostane mi zachvaný 500 GB alebo iná velkosť?

Celková velikost se většinou změní a zmenší a je jedno zda to je v NTFS a nebo ve FAT ,FAT 32....ale velikost zůstane stejná .


Sorry, to je řečený kapku nepochopitelnym způsobem...:-) dovolím si doplnit: u disku se většinou udává neformátovaná kapacita, což je hodnota kterou dostaneme vynásobením hodnot fyzické geometrie disku (hlavy * stopy * sektory * byte na sektor). Na této geometrii je pak aplikován nějaký souborový systém (NTFS, FAT16, FAT32...) a na tom vyjde nějaká výsledná kapacita, která je daná tím, kolik daný souborový systém potřebuje na svoji režii (počet a velikost FAT tabulek, velikost adresaru apod). Formátovaná kapacita se tedy o něco (3-5%) zmenší. Další detaily se dají dobře vygooglovat zadáním dotazu např "porovnani souborovych systemu".

Chtěl bych se podělit ještě o jedno zjištění z formátování, po nějakem experimentování jsem zjistil, že Showbox přijme spolehlivě jakýkoliv flash disk, který má vytvořený oddíl (partition) a ten naformátovaný na FAT32. Starší flešky se totiž formátovaly bez oddílu (podobně jako diskety) a to Showbox nezkousne. Rozchodil jsem tak bez problému např. i jakýsi prastarý 128MB flashdisk. Oddíl dělám pomocí fdisku pod Linuxem, na Windows se s tim moc rozumně nedá, možná na to je nějaká utilita ale ja s tím moc nedelám...

_________________
ShowBox S-700 PVR, Digipower SG2100, LNB Invacom, parabola 80


01 lis 2009, 12:31
Profil ICQ
Nováček
Nováček

Registrován: 25 pro 2008, 10:50
Příspěvky: 33
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
tak ja som pop kokusoch s rozmymi flash diskami dospel k zaveru, ze ak ho naformatujete na FAT16 , tak nie je v S-300 problem, ale na FAT32 to nezobere...
to s tym vytvorenim oddielu som este neskusal...


13 pro 2009, 17:21
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 21 úno 2009, 00:59
Příspěvky: 5
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
Mám problám s formátovaním HDD. Mám WD Passport Elite 320GB a naformátovaný na FAT32 cez PC. Snažil som sa ho naformátovať aj cez môj Showbox 300 ale prístroj vypísal, že formátuje a mám počkať. Po asi 2 hodinách som to vzdal a HDD obpojil od USB. Ako dlho sa cez Showbox formátuje takýto externý disk? Kde môže byť problém?

_________________
Openbox X-810, Showbox 300 Platinum; 90cm parabola; 3 x LNB; 2 x Diseq quatro; 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E; karta Skylink, HDD WD My Passport Elite 320GB USB


27 pro 2009, 21:27
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
vladobatovsky píše:
Mám problám s formátovaním HDD. Mám WD Passport Elite 320GB a naformátovaný na FAT32 cez PC. Snažil som sa ho naformátovať aj cez môj Showbox 300 ale prístroj vypísal, že formátuje a mám počkať. Po asi 2 hodinách som to vzdal a HDD obpojil od USB. Ako dlho sa cez Showbox formátuje takýto externý disk? Kde môže byť problém?

Ak Ti ho nadetekuje po naformatovani v PC showbox, nevidim dovod ho formatovat este raz v showboxe. :31:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


28 pro 2009, 01:45
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 pro 2009, 09:13
Příspěvky: 4
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Formátovanie USB
golfLC píše:
vladobatovsky píše:
Mám problám s formátovaním HDD. Mám WD Passport Elite 320GB a naformátovaný na FAT32 cez PC. Snažil som sa ho naformátovať aj cez môj Showbox 300 ale prístroj vypísal, že formátuje a mám počkať. Po asi 2 hodinách som to vzdal a HDD obpojil od USB. Ako dlho sa cez Showbox formátuje takýto externý disk? Kde môže byť problém?

Ak Ti ho nadetekuje po naformatovani v PC showbox, nevidim dovod ho formatovat este raz v showboxe. :31:


Tym formatovanim v Showboxe som sa snazil vyriesit jeden moj problem, ktory som popisoval v inom vlakne ... http://www.openboxforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=2335&start=75
Ide o to, ze po vypnuti SB sa na display vypise BOOTING a nasledne STARTUP. Po opatovnom zapnuti SB sa HDD nedetekuje a treba ho vytiahnut s USB a znovu zasunut. Potom ho SB zase detekuje. Taktiez pri odpajani USB kabla SB vypise BOOTING a STARTUP.

Preto som rozmyslal, ci nie je problem vo formatovani a tak som skusal formatovat cez Showbox.

Pri nahravani na moj USB kluc A-DATA XUPREME XPG 8GB nebol ziadny problem a aj vypinanie ci zapinanie SB prebehlo v poriadku.

_________________
Openbox X-810, Showbox 300 Platinum; 90cm parabola; 3 x LNB; 2 x Diseq quatro; 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E; karta Skylink, HDD WD My Passport Elite 320GB USB


28 pro 2009, 10:38
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.434s | 13 Queries | GZIP : On ]