Právě je 11 pro 2018, 14:27

Google


Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 USB konektor a automatické vypínání HDD 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Ahoj lukowicz! Napis potom prosim Ta, za aku dobu Ti po zapnuti nabieha, mne tak do 10-15 sekund po zapnuti, ale ja tam mam 3.5" 320GB . Asi ho mas bez zdroja, priamo napajany z USB ShowBox-u, aj tym je to asi o nieco rychlejsie.... ale cenou je tvoj vyber dobry :87: , za to su u nas 2 ks 16GB Apacer AH320 USB 2.0 flash drive :42: :85:
:115:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


31 říj 2008, 23:58
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 zář 2008, 08:06
Příspěvky: 57
Bydliště: Bohumín
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Nabíhá asi do těch 15s.Myslím si to protože mi nenabíhá ta tabulka na začátku a mám ji zaplou.
Jen pro info,musel jsem si sám naformátovat HDD protože holé disky nejsou formátované.

_________________
Showbox S-700 Platinum,30,0°W - 42,0°E,BigSat SG2100BS,83x90 Al Emme Esse,Golden Interstar GI 201 Singl LNB


01 lis 2008, 07:53
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nováček
Nováček

Registrován: 17 čer 2008, 19:32
Příspěvky: 9
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Mne to vypina automaticky takisto a používam WD 500GB My Book, ma to len jeden maly problem že pri nahrávani občas sekne zvuk akoby prskol a keď som to skušal prehrávať tiež zvuk prskne v ShowBoxe S300 na tych istych miestach. Ak to pripojím k PC a prehráva to Nero Showtime 3 od NERO 7 je to cele OK. Akoby prijímač nezvládal prácu z HDD a prehravanie obrazu a zvuku naraz.

_________________
2x Openbox X810, multifocus 28E; 23.5E; 19.2E; 13E; 5E; 1W; 5W ,2x prepinač 8 vstupov DiSEqC1.1, 1xFTE105AL a 1xMaximumE85, 7x TWIN LNB 0,2dB, zdielanie kariet


01 lis 2008, 19:05
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
...aj ja som si to vsimol, ale len pri staniciach s vysokym datovym tokom - Skylink-CT1, STV, Markiza, ... Na programoch nahravanych z UPC alebo CIGI vsjo v pohode, pez zaseknuti alebo praskani zvuku :87:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


01 lis 2008, 20:44
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 17 čer 2008, 19:32
Příspěvky: 9
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Ešte k pokusom nahravania, skušal som nahrávať NRJ Hits vysiela 720x576, 16:9, Datový tok v priemere 6MB a zvuk 320KB stereo MPG2, je to velmi slušna kvalita bol som zvedavy ako sa to bude správať z HDD My Book 500GB WD. Nechal som to nahrávať celú noc a prekvapením bolo zamrznuty prijimač, kde stal staticky obraz HDD nereagoval ani prijimač na nič nereagoval. Nahralo to asi 3hodiny a potom to zamrzlo. Vytvorilo to dva subory TS a TS0, TS ma velkosť 3,99GB časovo 2hodiny a 3minúty a TS0 ma veľkosť 1,68GB časovo 51min 53sekund, tu to zamrzlo.

_________________
2x Openbox X810, multifocus 28E; 23.5E; 19.2E; 13E; 5E; 1W; 5W ,2x prepinač 8 vstupov DiSEqC1.1, 1xFTE105AL a 1xMaximumE85, 7x TWIN LNB 0,2dB, zdielanie kariet


02 lis 2008, 11:22
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 čer 2008, 12:48
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
houmr123 píše:
Vyresil jsem to po svem a rekl bych ze i elegantne.
Fleska uz netrci z otevreneho krytu a kdyz pripojim harddisk, tak se mi automaticky zapina a vypina podle showboxu.

Kouknete se sem, trochu jsem to popsal a udelal demonstracni video.

Stranky o U2USB

Obrázek




Smazáno administrátorem výdělečnou činnost zde nelze podporovat.

marsim21

_________________
Showbox S-300 Platinum, parabola 60, LNB single, pozice 1°W


03 lis 2008, 22:39
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2007, 20:21
Příspěvky: 90
Bydliště: Nový Život
Odpovědět s citací
Příspěvek hdd bez externeho napajania
funguje aj hdd, ktory nema externe napajanie? teda napajanie tecie spolu s datami cez usb

_________________
illusion m2s, openbox x-800, opticum 4000 tscx, dreambox 500s : multifeed 5e, 1w, 5w


05 lis 2008, 08:57
Profil ICQ
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2008, 10:16
Příspěvky: 17
Bydliště: PK
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hdd bez externeho napajania
coobo píše:
funguje aj hdd, ktory nema externe napajanie? teda napajanie tecie spolu s datami cez usb



vtedy taketo nieco nepotrebujes

ja puzivam externy disk 2.5 , 120gb a ide bez externeho napajania

_________________
Showbox S-700 Motor DiSEqC BigSat SG-2100 usals,parabola AL 85,CARD Skylink Standard


05 lis 2008, 09:49
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 čer 2008, 12:48
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hdd bez externeho napajania
coobo píše:
funguje aj hdd, ktory nema externe napajanie? teda napajanie tecie spolu s datami cez usb

Pokud hdd nema externi napajeni, je napajen z usb konektoru SHOWBOXu. Ovsem maximalni proud je 300mA jak udava vyrobce a to je pro vetsinu pevnych disku malo. Ono to sice nejak funguje, ale je otazka jak dlouho a co odejde driv.

Proto U2USB a externi zdroj pro napajeni disku.

_________________
Showbox S-300 Platinum, parabola 60, LNB single, pozice 1°W


05 lis 2008, 12:48
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2008, 10:16
Příspěvky: 17
Bydliště: PK
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hdd bez externeho napajania
houmr123 píše:
coobo píše:
funguje aj hdd, ktory nema externe napajanie? teda napajanie tecie spolu s datami cez usb

Pokud hdd nema externi napajeni, je napajen z usb konektoru SHOWBOXu. Ovsem maximalni proud je 300mA jak udava vyrobce a to je pro vetsinu pevnych disku malo. Ono to sice nejak funguje, ale je otazka jak dlouho a co odejde driv.

Proto U2USB a externi zdroj pro napajeni disku.



vsetky novsie hdd 2,5 maju odber max 300mA tak nieje problem a keby hdd bral viac tak sa ani nerozbehne lebo najvacsi odber ma disk pri rozbehu, nechcem ti kazit kseft ale tolko penazi za taku blbost sa mi zda moc, je to uplne banalne zapojenie, da sa do zbastlit za 20minut , kludne aj z rele a aj bez rele

_________________
Showbox S-700 Motor DiSEqC BigSat SG-2100 usals,parabola AL 85,CARD Skylink Standard


05 lis 2008, 13:37
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2007, 20:21
Příspěvky: 90
Bydliště: Nový Život
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hdd bez externeho napajania
cenu za tu "blbost" som nikde nevidel, kazdopadne islo mi presne o ochranu hdd i showboxu,
mam tiez hdd 120 gb a ma dvoj usb, pricom jeden napaja a druhym tecu data, aky ma odber zistim az ked pridem domov...

_________________
illusion m2s, openbox x-800, opticum 4000 tscx, dreambox 500s : multifeed 5e, 1w, 5w


05 lis 2008, 15:16
Profil ICQ
Nováček
Nováček

Registrován: 16 čer 2008, 12:48
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hdd bez externeho napajania
casiomk píše:
houmr123 píše:
coobo píše:
funguje aj hdd, ktory nema externe napajanie? teda napajanie tecie spolu s datami cez usb

Pokud hdd nema externi napajeni, je napajen z usb konektoru SHOWBOXu. Ovsem maximalni proud je 300mA jak udava vyrobce a to je pro vetsinu pevnych disku malo. Ono to sice nejak funguje, ale je otazka jak dlouho a co odejde driv.

Proto U2USB a externi zdroj pro napajeni disku.



vsetky novsie hdd 2,5 maju odber max 300mA tak nieje problem a keby hdd bral viac tak sa ani nerozbehne lebo najvacsi odber ma disk pri rozbehu, nechcem ti kazit kseft ale tolko penazi za taku blbost sa mi zda moc, je to uplne banalne zapojenie, da sa do zbastlit za 20minut , kludne aj z rele a aj bez rele


Neboj, zadnej kseft mi nekazis, ja si na chleba vydelavam jinym zpusobem. Tohle je pro me radost a zabava, vymyslet neco funkcniho a pro nekoho i uzitecnyho. Nastesti mame svobodu a kazdej si muze vybrat podle sveho a ja tady nikomu nic netlacim, jenom pisu sve zkusenosti. Od toho prece tohle forum je.
Pro Tebe je to mozna blbost, pro nekoho zase ne. Dej nam sem fotku Tveho 20minutoveho bastlu, at muzem porovnat provedeni.
To, ze je to delany pro disky, ktere maji vetsi odber, jsem uz psal, staci jen cist.

_________________
Showbox S-300 Platinum, parabola 60, LNB single, pozice 1°W


05 lis 2008, 15:48
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 17 úno 2008, 10:17
Příspěvky: 73
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Tak jsem si ten káblik včera osobně od autora koupil, provedene je to pofesionalne a funguje to. Ted ale zacnu řesit ten problém s časovým nahrávánim - muj trekstor se po zapnuti spouští cca minutu, než je redy. Někdo někde psal, že na to spotřebuje dva impulsy ... to se mi ale ten disk zase vypne ne ? Ještě jsem to nezkoušel. Kdo to používá?

_________________
Openbox X-810; motor SG-2100 +Showbox300 P+S700P


06 lis 2008, 08:00
Profil ICQ
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 10 říj 2008, 15:55
Příspěvky: 14
Bydliště: Nove Zamky
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Skusal som ten Kingston microSD 8GB USB, nevie s nim pracovat stale pise : nelze disk initializovat.

_________________
ShowBox s-700 firmware najnovsi, LNB Diavolo 0,1dB, 90cm Al parabola, Stab HH-90, diablo CAM 2.3


07 lis 2008, 20:10
Profil
Profík
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20 říj 2007, 08:39
Příspěvky: 1252
Bydliště: Orlová-,Moravskoslezký/Javorník,Jesenicko
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
andrejtom píše:
Skusal som ten Kingston microSD 8GB USB, nevie s nim pracovat stale pise : nelze disk initializovat.

Ten stejný problém mám i já a to jak s 1Gb i 2Gb prostě nerozezná USB

_________________
Pro příjem placené televize si pořiďte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná!
AZ Box Elite-Showbox S-700,CsLink,SkyLink,SG 2100,60 parabola
.


08 lis 2008, 08:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.088s | 13 Queries | GZIP : On ]