Právě je 11 pro 2018, 14:04

Google


Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 prosim o objasnenie satelitnej problematiky 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek prosim o objasnenie satelitnej problematiky
zdravim, ako je uz z nazvu temy jasne, som uplna lama co sa tyka satelitov. nieco som si uz precital, ale mam v tom stale chaos.. takze dalej citajte enem ti trpezlivi :smile:

zacnem tym,ze v skulinku mi po uvedeni adresy povedali, ze v mieste mojho bydliska nebudem mat dobry signal (vraj sa to tam odraza)a to ani na volne siritelne programy, teda tie neplatene o ktore mi v prvom rade ide, preto sa chcem opytat ci s tym ma niekto skusenost a nakolko je tato informacia smerodatna, lebo napr. v mahio sat. mi po zadani adresy ukazuje ze signal by som mal mat dobry.( neviem ci to zalezi aj od neakej druzice, ani ci sa obidvaja poskytovatelia pripajaju z tej istej)
z coho mi vznika zase dalsia otazka, ak si kupim satelitny komplet a nechytim skulink signal mozem na tu isty satelit chytit mahio sat. ?
v skylinku uvadzaju potrebu cryptoworks (zrejme neaky dekoder) a vlastne ani inych poskytovatelov nepoznam, ak neratam digi,ale o tom som nic dobre necital.
k dalsim otazkam sa dostanem ked budem mat v tomto jasno. dik zatim


27 dub 2011, 18:46
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
A nemylis si signal terestrialny so satelitnym? Keby si nahodou napisal mesto - obec, kde byvas, mozno by sa Ti hned ozvali uzivatelia, ktori su v okoli a skusenosti maju. Predstav si, ze signal skylinku chytim aj ja, co som v Lucenci (juh), ale aj poliak a to aj na parabolu o priemere 60 cm, aj Košičan.... U teba v okoli susedia maju prijem akym sposobom? A mas priamy vyhlad bez prekazok (budova, strom, ...) juznym smerom, problem by si nemal mat
Len pre info, u nas mas moznost sledovat sat.prijem od 5. satelitnych poskytovatelov: Skylink, Cslink (rovnaka poloha satelitu 23,5 stupna vychodne), UPC,DigiTV (rovnaka poloha satelitu 1 stupen zapadne) a Magio (kusok vedla od Digi a UPC) :89:

Pripadne si pozri smer tvojej paraboly na http://www.dishpointer.com/ zadaj svoje mesto a druzicu 23,5E Astra 3A/3B a nasledne najdi svoj dom na mape, po kliknuti nan Ti ukaze smer, ktorym mas natocit parabolu :31:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


27 dub 2011, 20:07
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
nooo, toto som ja potreboval vediet, takze v skylinku mali pravdu, mam to uplne na prta, jedine to skusit na strechu, len neviem aka je v tomto pripade strata kvality signalu, musel by som to tahat tri poschodia. o.k ja si zistim nazvy tych ostatnych druzic, ktora by mi asi pasovala.

edit: sorry za double post prveho prispevku, nevsimol som si /schvalovanie prispevku/ prosim o zmazanie"


27 dub 2011, 20:26
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10 led 2009, 20:42
Příspěvky: 282
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
ranko,
ani keď budeš ťahať cez 6 poschodí, na kvalite nestratíš prakticky nič. V tom nie je žiaden problém.


27 dub 2011, 21:01
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
takto to vypada z mojho pohladu http://img15.imageshack.us/i/screenhunter1ds.jpg/ neviem ci by to slapalo, mate niekto podobne na prt uhol? ani jeden zo susedov nema satelit zeby som sa s nim poradil,ci mu to slape


27 dub 2011, 21:08
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
Dlzka koaxu, ak ho mas v celku, ziadny problem ani okolo 40m, mal som tahany zo strechy 5 poschodi od motora s parabolou na streche. No a za ten odraz, ako pises, pozri obrazok v prilohe, takto ma smer na UPC 1 stupen W moja mama. Dal som na balkon dlhsie rameno a vsetko jej ide bez zaseknutia, skubnutia. Ten uhol s porovnanim s tym na snimku mas bajecny :31: A to si predstav, ze mamin balkon je na prvom poschodi a cinzak, na ktory smeruje uhol je 8poschodovy :89:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


28 dub 2011, 09:29
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
hmm, tak potom neviem preco mi ten typek v skylinku tvrdil ze u mna to nepojde, doslova mi povedal ze nebudem mat dobry signal, zvlastne, lebo obchodnici vacsinou robia opak aby mali kseft. a to som vtedy este nemal ani polovicne info z toho co mam dnes.

o.k a mozete mi este poradit neaky slusny komplet najlepsie SK/CZ menu,user friendly, co by nebol zbytocne drahy, alebo je lepsie si ho vyskladat?
vyrobcov bude zrejme mnoho, ale ak mi mozete poradit, aby som si nevybral neaky sunt, alebo total fake, ktoreho sa chcu zbavit niekde v e-shope, nech viem na co si dat pozor.

moc sa v tom neorientujem, takze ani neviem co by som od toho mohol chciet, zbezne co to tu od vcera studujem, sa zda, ze sa da nahravat tv vysielanie, pochopil som ze sa da pripojit viacej TV a aj viac sat. kariet. mne by stacil konektor na dva TV, zaznam sa robi zrejme na HDD alebo USB ak som to dobre pochopil.


28 dub 2011, 10:11
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
Na dve TV potrebujes aj dva prijimace, konvertor so samostatnymi vyvodmi pre kazdy zvlast, no a pri tych zakladnych prijimacoch s nahravanim na externy HDD, pripadne USB kluc budes este okliesteny o to, ze len to vies nahravat, co prave pozeras, je Ti to hadam jasne.... samozrejme u Teba, ak budes mat dva prijimace, budes moct na jednom nahravat a pozerat to iste no a na druhom pozerat nieco ine, pripadne tiez nahravat to, co pozeras ;) .... :31: No a samozrejme pristupovu kartu ( Skylink, pripadne CSlink ). Podla vyberu prijimaca mas na niektorych moznost zdielania jednej karty na dva prijimace, niektore to vsak nepodporuju a musis mat v kazdom prijimaci aj pristupovu kartu, takze dve. Nepises, ci chces satelity HD prijimac, alebo SD prijimac. Rozdiel je v tom, ze Skylink novo zaradene programy vo svojej ponuke siri vo formate mpeg4, tento format vsak SD prijimace nepodporuju. Zalezi uz len na Tebe. No a samozrejme by nebolo od veci napisat sumu, do ktorej sa da vyskakovat :)) :89:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


28 dub 2011, 11:12
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
o.k pochopil, co sa tyka tych prijmacov tak TV mam zatial len jeden takze aj prijmac mi staci jeden, ja som len chcel vediet, keby mi niekedy pribudol dalsi TV, tak aby som bol na to pripraveny po technickej stranke, aby som potom nezistil ze zrovna parabola(alebo nieco ine ) to nepodporuje. Nahravanie ma netrapi, toboz za takychto podmienok, ja som skor internet pozitiv ako filmofil. vlastne nebyt polovicky tak ani TV nemam.

Karta by mi mala vlastne stacit tiez jedna, ak som to spravne pochopil tak by som pri dvoch kartach potreboval bud motor, alebo dve paraboly

a ten prijmac by mohol HD, totiz ak mi na HD prijmac pojde aj SD vysielanie, ale naopak nie, tak chcem radsej novsiu technologiu, ako vybehovy typ
no, teraz to najlepsie, vyskakovat mozme tak do 200 max. 250 €
estetaka otazka ma na to vplyv aj TV?


28 dub 2011, 11:59
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
No tak parabola Ti staci len jedna, len konvertor - ta hlava, s cim prijimas signal si kupis uz na dva prijimace. Je rovnaka, ako na jeden, len odspodu mas vyvody uz na dva koaxialy na kazdy prijimac zvlast.
Vyzera nejako takto:

Obrázek


No a ak si to vies spravit "svojpomocne", tych 200-250€ Ti bude bohate stacit ;)
Teraz taky sumar len tak odhadom, ber to s rezervou:

Stojan - rameno - 15€
TWIN konvertor - 14€
Parabola priemer 85cm - 20€
koncovky a koax - 10€
karta SkyLink ŠTANDARD HD ICE- 61€
-------------------------------------
spolu 120 €
no a za 130€ mas plno HD prijimacov uz aj s nahravanim. Len daj pozor na to, aby mal video vystup na TV aj cez scart kabel, ktory pouzijes zatial na klasicku CRT TV. Na novu LCD, plazmu, pripadne LED TV pouzijes uz novy HDMI kabel, HDMI pripojenie ma kazdy HD sat.prijimac :89:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


28 dub 2011, 12:46
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 27 dub 2011, 17:53
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
ano ten konvertor som si prave precital v inej teme, dokonca aj ten monoblok som uz pochopil, ucim sa priebezne :)
s tymi cenami to vypada zatial tiez celkom fajn, diky moc zatim :89:


28 dub 2011, 13:04
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: prosim o objasnenie satelitnej problematiky
poslal som Ti SS :89:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


28 dub 2011, 13:09
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.054s | 13 Queries | GZIP : On ]