Nahrání firmware

Diskuze a vše kolem SatFinder Openbox SF 20 a SF 30.
Uživatelský avatar
vladislav.pelik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
meble kuchenne nowoczesnekuchnie
Registrován: 22 říj 2007, 19:31

Nahrání firmware

Příspěvek od vladislav.pelik »

Nedaří se provést upgrade Firmare dle návodu. Vše provádím krok za krokem a vždy zkolabuji na tom, že mě supdate napíše Transfer size 1024/439392 bytes a dole počítá vteřiny. Dělám něco špatně a nebo je chyba někde jinde? Děkuji

Uživatelský avatar
marsim21
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1138
Registrován: 19 říj 2007, 17:38

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od marsim21 »

:57: Ano chyba je jinde.Ten samí problém zužuje více uživatelů,včetně mě.
Pokud po zapnutí začne okamžitě nabíhat firmware (Openbox.ua) a nezůstane svítit bílá obrazovka je vše KO přenos neproběhne můžeš to okamžitě vše stornovat vypnout a začít od znova.
Někdy na úspěšný přenos potřebuji jeden pokus někdy i dvacet.
Při zapnutí ti musí zůstat svítit bílá obrazovka poté je vše připraveno na zdárné odeslání Firmware,který odešleš potvrzením směrové šipky (dolů).
Pokud po zapnutí okamžitě nabíhá na obrazovce Openbox.ua je veškerá další snaha zbytečná. :57:
Obrázek

:99: Mezi 28,5 E W až 30 W :99:
:arrow:AzBox HD Elite , HD-BOX FS-9200 PVR , He@d Medialink 9700 HD , Dreambox DM 500-S , Dreamsky DSR 7500 , Dreamsky NXP 256 HD
:arrow:Tv Panasonic TX-P42X10Y
:arrow:Motor SG-2100BS http://www.forum.satdigitalne.cz
:arrow:SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty Gital , SkyLink :57:

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

Uživatelský avatar
vladislav.pelik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 22 říj 2007, 19:31

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od vladislav.pelik »

Můj poznatek. Při zapínání SF-20 je nutno vystihnou okamžik puštění VKL talčítka tak aby nezačal nabíhat firmware. Když se tlačítko půstí o vteřinu později nejde provést upgrade a opravdu to můžete zkoušet i šedesátkrát nebo furt dokolečka. Chce to prostě vystihnou ten pravý okamžik.

Uživatelský avatar
marsim21
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1138
Registrován: 19 říj 2007, 17:38

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od marsim21 »

vladislav.pelik píše:Můj poznatek. Při zapínání SF-20 je nutno vystihnou okamžik puštění VKL talčítka tak aby nezačal nabíhat firmware. Když se tlačítko půstí o vteřinu později nejde provést upgrade a opravdu to můžete zkoušet i šedesátkrát nebo furt dokolečka. Chce to prostě vystihnou ten pravý okamžik.




:57: Ano opravdu mohu potvrdit je potřeba odhadnout okamžik puštění tlačítka VKL ,tak aby nezačal nabíhat firmware. :55: :106:
Obrázek

:99: Mezi 28,5 E W až 30 W :99:
:arrow:AzBox HD Elite , HD-BOX FS-9200 PVR , He@d Medialink 9700 HD , Dreambox DM 500-S , Dreamsky DSR 7500 , Dreamsky NXP 256 HD
:arrow:Tv Panasonic TX-P42X10Y
:arrow:Motor SG-2100BS http://www.forum.satdigitalne.cz
:arrow:SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty Gital , SkyLink :57:

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

bore67
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2008, 11:23

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od bore67 »

Zdravím, tak sem už stoho na mašli, zkouším přehrát ten firmwer minimálně už po 100x a stále nic, nyní mi už nabíhá po mírněm tuknutí na červné tlačítko a ihned se zapíná, přehrátí končí na 1024, mne to asi prostě přehrát nelze :99: :70: :51: :32:

Uživatelský avatar
marsim21
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1138
Registrován: 19 říj 2007, 17:38

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od marsim21 »

Máš správně vybraný Com port?
Postupuješ přesně podle návodu na SF20 uvedeného zde na foru?
Musíš přesně trefit,kdy pustit červené tlačítko VKL ,tak aby zůstala svítit bílá obrazovka.Pokud začne okamžitě nabíhat bootování je zbytečné dále pokračovat a můžeš to rovnou vypnout a začít od znova.
Dal jsi tovární nastavení?
Obrázek

:99: Mezi 28,5 E W až 30 W :99:
:arrow:AzBox HD Elite , HD-BOX FS-9200 PVR , He@d Medialink 9700 HD , Dreambox DM 500-S , Dreamsky DSR 7500 , Dreamsky NXP 256 HD
:arrow:Tv Panasonic TX-P42X10Y
:arrow:Motor SG-2100BS http://www.forum.satdigitalne.cz
:arrow:SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty Gital , SkyLink :57:

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

bore67
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2008, 11:23

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od bore67 »

Jojo, vše jsem podle návodu dělal, ale nejspíš to byl problém s Vistama, přes XP mi to už jde. Díky za odpověd'

Uživatelský avatar
marsim21
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1138
Registrován: 19 říj 2007, 17:38

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od marsim21 »

I to je možné,že ti to někde Visty blokují .To je častý problém Vist.
Přiznám se ,že ve Vistách jsem to ještě nezkoušel .
Vždy jdu automaticky na pc kde mám XP.
Obrázek

:99: Mezi 28,5 E W až 30 W :99:
:arrow:AzBox HD Elite , HD-BOX FS-9200 PVR , He@d Medialink 9700 HD , Dreambox DM 500-S , Dreamsky DSR 7500 , Dreamsky NXP 256 HD
:arrow:Tv Panasonic TX-P42X10Y
:arrow:Motor SG-2100BS http://www.forum.satdigitalne.cz
:arrow:SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty Gital , SkyLink :57:

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

FuturoCZ
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 17 srp 2008, 22:12

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od FuturoCZ »

Taky jsem se nemohl chytit, ani ťuk. Potom jsem na notebooku zakázal interní modem (který nepoužívám) - byl nainstalovaný také na COM1. Flash se chytil okamžitě, nebylo třeba to nijak trefovat :-o

Jinak COM1 používám k připojení k ledasčemu, ale jenom SF-20 ten modem vadil.

bubak99
Nováček
Nováček
Příspěvky: 28
Registrován: 15 srp 2008, 08:33

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od bubak99 »

Zdravim vsetkych
podarilo sa mi nahrat soft 1,63 H/W1,0 LCD01
je to v CZ alebo nie lebo ja mam len Rusky a Anglicky???
dik za odpoved
Showbox 700 + SG 2100 + 85al parabola Skylink+Upc+Emu :-) Digi Humax + UPC Philips a Showbox 300 na zdielacku a este Openbox SF-20 (Firmware 1,74 )

Uživatelský avatar
dempsey
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1865
Registrován: 21 říj 2007, 19:49

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od dempsey »

Len anglicky a rusky.

S češtinou vyšiel zatiaľ len jeden sw a bol pripomienkovaný.
Obrázek
Dreamsky 9300:::Vitamin 5000:::HDBOX 9200:::Azbox Elite:::/motorSG2100 a 105 offset Al, soft/vždy čerstvý http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované

kazda
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 08 lis 2008, 00:13

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od kazda »

Zdravím, možná pomohu. Dlouho se mi nedařilo nahrát nový software a dělal jsem tuto chybu: podle návodu k instalaci s SUpdate SF20 vše ok až k bodu 5.(Zmáčkni tlačítko-start-vSUpdate)
Všimněte si prvního nápisu shora nové tabulky: Step1.Power on the SIGNAL FINDR. Pokud se vám nepodaří napoprvé správně nahodit mašinku do bílé obrazovky(bod6.) a vy přesto zmáčknete
Transfer software (bod7.),změní se výše uvedený nápis na (step3.Press the DOWN key on the
signal findr). Tato změna je velmi nenápadná,a z této pozice už nejde nahodit stroj do bílé obrazovky. Musíte zmáčknout cancel , vrátit se do bodu 5. a vše zkusit znovu. :21:

ciny22
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09 čer 2008, 21:25

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od ciny22 »

Zdravim vsetkych
podarilo sa mi nahrat soft v175_HW10_LCD01 vsetko prebehlo korektne ale po nahrati sa na LCD nic nezobrazuje pristroj sa javi ako plne funkcny po pripojeni na LCD cez cinche tak je obraz v pohode. chcem sa spytat co niekto nemal podobny problem.

Uživatelský avatar
Casio
Mazák
Mazák
Příspěvky: 993
Registrován: 21 říj 2007, 19:09

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od Casio »

ciny22 píše:Zdravim vsetkych
podarilo sa mi nahrat soft v175_HW10_LCD01 vsetko prebehlo korektne ale po nahrati sa na LCD nic nezobrazuje pristroj sa javi ako plne funkcny po pripojeni na LCD cez cinche tak je obraz v pohode. chcem sa spytat co niekto nemal podobny problem.

Provedl jsi tovarní nastavení?
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Obrázek
http://www.satforum.ic.cz

ciny22
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09 čer 2008, 21:25

Re: Nahrání firmware

Příspěvek od ciny22 »

Ano dal som aj to a nepomohlo

Odpovědět

Zpět na „SatFinder Openbox SF 20 a SF 30“