Právě je 11 pro 2018, 15:14

Google


Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 USB konektor a automatické vypínání HDD 
Autor Zpráva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12 pro 2007, 19:56
Příspěvky: 136
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Re: vlastobatovsky
Mám podobné skúsenosti s 3,5" WD MyBook 3 a tu som ich opísal:
viewtopic.php?f=121&t=6405&start=15
Nepíšeš, ktorú generáciu disku máš ty, ale zdá sa, že kým predchádzajúca generácia (napr. MyBook 2) bola ideálna k použitiu s PVR sat. prijímačom, nová generácia (MyBook 3) už vhodná nie je.

_________________
2x Dreamsky DSR-7500 PVR, motor DG-380


28 pro 2009, 11:42
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 21 úno 2009, 00:59
Příspěvky: 5
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
emge píše:
Re: vlastobatovsky
Mám podobné skúsenosti s 3,5" WD MyBook 3 a tu som ich opísal:
viewtopic.php?f=121&t=6405&start=15
Nepíšeš, ktorú generáciu disku máš ty, ale zdá sa, že kým predchádzajúca generácia (napr. MyBook 2) bola ideálna k použitiu s PVR sat. prijímačom, nová generácia (MyBook 3) už vhodná nie je.


Uff, ani neviem, ktora je to generacia, ale HDD som kupoval pred tyzdnom tak to bude asi ta najnovsia. To by ma stvalo, lebo som to kupoval len kvoli Showboxu a nechcelo by sa mi vyvalit dalsich 80€ za novy.

_________________
Openbox X-810, Showbox 300 Platinum; 90cm parabola; 3 x LNB; 2 x Diseq quatro; 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E; karta Skylink, HDD WD My Passport Elite 320GB USB


28 pro 2009, 11:59
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 17 lis 2008, 12:56
Příspěvky: 8
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Ahoj, tak jsem taky poridil WD My Book Essential 3 a ty same problemy.
To bootovani asi dela zapnuta virtualni CD-ROM, ale jen jeji vypnuti bohuzel nepomaha.
Snad by mel byt v budoucnu dostupny SW na odebrani.
Zatim jediny zpusob jak muzu nahravat je, ze zasunu HDD do elektr. pri zapnutem showboxu.
Takze zadny timer..... :-(


28 pro 2009, 15:26
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 lis 2009, 15:32
Příspěvky: 41
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
houmr123 píše:
HofikHof píše:
Ma to takovou jednu vadu... mam Verbatim ext.disk 1.5TB a showbox ho vypina, ale problem je pri dalsim spusteni showboxu - sice ho zapne, ale neinicializuje se.... musi se vypnout cely od napajeni (disk)...

To znamena, ze ten disk ma jeste napajeni externim zdrojem? Pokud ano, je to napeti 5V, 12V nebo jine? Ten disk je 2,5" nebo 3,5"?

HofikHof píše:
... a zapnout soucasne i se showboxem, takze toto zapojeni je k nicemu (vypinani relatkem z usb)... vi nekdo jak to vyresit???

Tim "toto zapojeni" je mysleno to u2usb? Ptam se, protoze to v te zavorce to vyvraci - u2usb neni a ani neobsahuje rele. Mozna jsem mimo a rec je o necem jinem, tak se ptam.


Problem pretrvava, nic jsem s tim nevymyslel.... ano, ma externi napajeci adapter... musim tedy vzdy mit oboje vypnute, showbox staci jen v rezimu kdy jsou na displeji hodiny, zapnout showbox ovladacem a pote jiz mit pripojeny ext.disk a na nem zmacknout tlacitko pro spusteni, jinak to proste nechce nabehnout (showbox ten disk nevidi, pokud to udelam jinym zpusobem), ale problem je, ze kdyz chci casovac, tak mam take smulu. Jakmile mam vse takto spojeno a vypnu ovladacem showbox, disk se vypne a po dalsim zapnuti ovladacem se disk zapne, ale showbox ho uz nevidi...Zadna u2usb to neni, normal zapojeny do usb... problem je, ze kdyz zapnu disk - adapter do zdi, tak disk se nespusti, musim ho zmacknout tlacitkem ON... :(:(

Spojene do jedneho prispevku, zbytocne nezahlcuj forum, pouzi tlacitko edituj
GolfLC


29 pro 2009, 07:47
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 pro 2009, 09:13
Příspěvky: 4
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
Vyzera to tak, ze HDD vzdy nabehnu az po fyzickom napojeni na uz zapnuty Showbox. Napadla ma jedna vec. Co tak vymysliet podobne zariadenie ako u2usb ale s tym, ze by nejakym sposobom zaplo HDD par sekund po nabehnuti Showboxu. Nevyznam sa v elektrike, ale podla mna by to nemal byt problem takymo sposobom upravit samotne u2usb.
Jedine, co by ma na tom asi stvalo, ze problem by bol vyrieseny hardwerovo namiesto toho, aby sa to vyriesilo softwerovo.

_________________
Openbox X-810, Showbox 300 Platinum; 90cm parabola; 3 x LNB; 2 x Diseq quatro; 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E; karta Skylink, HDD WD My Passport Elite 320GB USB


29 pro 2009, 21:44
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 lis 2009, 15:32
Příspěvky: 41
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
vladobato píše:
Vyzera to tak, ze HDD vzdy nabehnu az po fyzickom napojeni na uz zapnuty Showbox. Napadla ma jedna vec. Co tak vymysliet podobne zariadenie ako u2usb ale s tym, ze by nejakym sposobom zaplo HDD par sekund po nabehnuti Showboxu. Nevyznam sa v elektrike, ale podla mna by to nemal byt problem takymo sposobom upravit samotne u2usb.
Jedine, co by ma na tom asi stvalo, ze problem by bol vyrieseny hardwerovo namiesto toho, aby sa to vyriesilo softwerovo.

Jo, to by slo udelat nejaky casovy spinac... Jsem elektronik, udelal bych si to, ale toto neresi muj problem, stejne bych musel zmacknout tlacitko ON pro zapnuti ext.disku.... po napajeni se nezapne zase...


30 pro 2009, 13:01
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 čer 2008, 12:48
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
HofikHof píše:
Problem pretrvava, nic jsem s tim nevymyslel.... ano, ma externi napajeci adapter... musim tedy vzdy mit oboje vypnute, showbox staci jen v rezimu kdy jsou na displeji hodiny, zapnout showbox ovladacem a pote jiz mit pripojeny ext.disk a na nem zmacknout tlacitko pro spusteni, jinak to proste nechce nabehnout (showbox ten disk nevidi, pokud to udelam jinym zpusobem), ale problem je, ze kdyz chci casovac, tak mam take smulu. Jakmile mam vse takto spojeno a vypnu ovladacem showbox, disk se vypne a po dalsim zapnuti ovladacem se disk zapne, ale showbox ho uz nevidi...Zadna u2usb to neni, normal zapojeny do usb... problem je, ze kdyz zapnu disk - adapter do zdi, tak disk se nespusti, musim ho zmacknout tlacitkem ON... :(:(

U2USB je delane i pro disky, ktere jsou napajeny externim zdrojem (az do napeti 19V, takze je to univerzalni, ale vetsina disku je napajena 12V).
Problem tveho disku je samozrejme to, ze se musi macknout tlacitko, aby se zapnul :-( To by se ale dalo obejit, box s diskem rozebrat a pridelat automaticke mackani tlacitka, kdyz se SB zapne. Nebo ten disk vyndat a dat ho do obycejneho boxu bez zapinaciho tlacitka.

_________________
Showbox S-300 Platinum, parabola 60, LNB single, pozice 1°W


30 pro 2009, 18:29
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 lis 2009, 15:32
Příspěvky: 41
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
houmr123 píše:
HofikHof píše:
Problem pretrvava, nic jsem s tim nevymyslel.... ano, ma externi napajeci adapter... musim tedy vzdy mit oboje vypnute, showbox staci jen v rezimu kdy jsou na displeji hodiny, zapnout showbox ovladacem a pote jiz mit pripojeny ext.disk a na nem zmacknout tlacitko pro spusteni, jinak to proste nechce nabehnout (showbox ten disk nevidi, pokud to udelam jinym zpusobem), ale problem je, ze kdyz chci casovac, tak mam take smulu. Jakmile mam vse takto spojeno a vypnu ovladacem showbox, disk se vypne a po dalsim zapnuti ovladacem se disk zapne, ale showbox ho uz nevidi...Zadna u2usb to neni, normal zapojeny do usb... problem je, ze kdyz zapnu disk - adapter do zdi, tak disk se nespusti, musim ho zmacknout tlacitkem ON... :(:(

U2USB je delane i pro disky, ktere jsou napajeny externim zdrojem (az do napeti 19V, takze je to univerzalni, ale vetsina disku je napajena 12V).
Problem tveho disku je samozrejme to, ze se musi macknout tlacitko, aby se zapnul :-( To by se ale dalo obejit, box s diskem rozebrat a pridelat automaticke mackani tlacitka, kdyz se SB zapne. Nebo ten disk vyndat a dat ho do obycejneho boxu bez zapinaciho tlacitka.


To je mi jasny, ze by to slo udelat.... mozna elektrolyt.kondik paralelne na tlacitko (na nekterych vecech mi to chodilo), ale tohle je novej disk a ztratim zaruku :(
Fakt nevite jak to vyresit???


31 pro 2009, 19:18
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 16 pro 2009, 09:13
Příspěvky: 4
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
golfLC,
spominal si, ze k WD HD TV mas pripojene dva HDD, jeden nastalo a jeden od Showboxu. Prosim ta, ako to mas urobene? Ked chces nieco prehrat z HDD od Showboxu, prepinas rucne kable alebo mas na to nejake udelatko?
A este jedna otazocka. V nejakej recenzii som cital, ze ked vypli WD HD TV, tak pripojeny WD Passport isiel dale (svietila kontrolka a aj disk hucal). Je to pravda, alebo to uz vyriesili nejakym update firmware.
Dakujem za odpoved.

_________________
Openbox X-810, Showbox 300 Platinum; 90cm parabola; 3 x LNB; 2 x Diseq quatro; 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E; karta Skylink, HDD WD My Passport Elite 320GB USB


11 zář 2010, 20:01
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 05 říj 2008, 21:55
Příspěvky: 1394
Bydliště: Lučenec / SR
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: USB konektor a automatické vypínání HDD
vladobato píše:
golfLC,
spominal si, ze k WD HD TV mas pripojene dva HDD, jeden nastalo a jeden od Showboxu. Prosim ta, ako to mas urobene? Ked chces nieco prehrat z HDD od Showboxu, prepinas rucne kable alebo mas na to nejake udelatko?
A este jedna otazocka. V nejakej recenzii som cital, ze ked vypli WD HD TV, tak pripojeny WD Passport isiel dale (svietila kontrolka a aj disk hucal). Je to pravda, alebo to uz vyriesili nejakym update firmware.
Dakujem za odpoved.

Prehadzoval som kabel na HDD rucne, kym som nezohnal tento - WD My Passport Elite 320GB (farbu mam striebornu s ciernou, iny screen som na nete rychlo nenasiel)
Obrázek
tym padom si hdd v pohode prenasam, mas tam tento stojan, ten je pri showboxe a ma aj priamy kabel, s nim ho pripajam k WD TV, ale mam uz typ WD TV LIVE. :57: Ten uz ma aj sietove pripojenie, takze ma aj vacsie vyuzitie, ci uz s pripojenim na net, pripadne zdielanie suborov na sieti :31: Ale ak sa dobre pamatam, na WD TV ostaval pripojeny HDD svietit :70:
WD TV LIVE vypina s orig. fw bez problemov, ci uz HDD WD s externym napajanim, alebo bez neho :89:

_________________
SONY Bravia KDL-46EX402AEP FullHD
S300plat,Technisat DIGIT ISIO S1,HD8-S,STR-1
CSlink,Skylink,UPC
motor,2xparabola 85,Monoblok Twin Astra1 a 3
ObrázekObrázek


11 zář 2010, 23:20
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.035s | 14 Queries | GZIP : On ]